Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Veri Politikası

Çerez Kullanımı

  • Sırakapılar Mahallesi 1521 Sokak No:16/3 Merkezefendi - Denizli / Türkiye
  • +90 850 305 50 51
  • info@checklife.com.tr

Veri Politikası

  CHECKLİFE SAĞLIK DANIŞMANLIK BİLİŞİM MEDİKAL PAZARLAMA A.Ş.

 VERİ POLİTİKASI


1. AMAÇ

Checklife Sağlık Danışmanlık Bilişim Medikal Pazarlama A.Ş. olarak; üyelerimiz, ziyaretçilerimiz, tedarikçilerimiz ve çalışanlarımız dahil gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve insan haklarına ilişkin ülkemizin tarafı olduğu uluslararası sözleşmeler ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) başta olmak üzere ilgili mevzuata uygun olarak işlenmesi ve verisi işlenen ilgili kişilerin haklarını etkin şekilde kullanılmasının sağlanması önceliğimizdir.

Bu nedenle, sayılanlarla sınırlı olmamak üzere; çalışanlarımızın, tedarikçilerimizin, müşterilerimizin, ziyaretçilerimizin, üyelerimizin, internet sitemizi ve mobil uygulamalarımızı ziyaret eden kullanıcılarımızın, kısacası faaliyetlerimiz sırasında edindiğimiz tüm kişisel verilere ilişkin verinin işlenmesi, saklanması, aktarılmasına ilişkin işlemleri Checklife Sağlık Danışmanlık Bilişim Medikal Pazarlama A.Ş. Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasına (“Politika”) göre gerçekleştirmekteyiz.

Kişisel verilerin korunması ve kişisel verileri toplanan gerçek kişilerin temel hak ve hürriyetlerinin gözetilmesi kişisel verilerin işlenmesine ilişkin politikamızın temel prensibidir. Bu nedenle kişisel verinin işlendiği tüm faaliyetlerimizi, özel hayatın gizliliğinin korunması, haberleşmenin gizliliği, düşünce ve inanç özgürlüğü, etkili kanun yollarını kullanma haklarını gözeterek sürdürmekteyiz.

Kişisel verilerin korunması için mevzuat ve güncel teknolojiye uygun şekilde ilgili verinin niteliğinin gerektirdiği tüm idari ve teknik koruma tedbirlerini almaktayız.

İşbu Politika, ticari veya sosyal sorumluluk ve benzeri faaliyetlerimiz sırasında paylaşılan kişisel verilerin KVKK'da anılan ilkeler çerçevesinde işlenmesi, saklanması, aktarılması ve silinmesi ya da anonim hale getirilmesine dair izlediğimiz yöntemleri açıklamaktadır.

2. KAPSAM

Ziyaretçilerimiz, iş bağlantılarımız, iş ortaklarımız, çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, üyelerimiz, üçüncü kişiler de dahil olmak üzere Şirket tarafından işlenen tüm kişisel veriler bu Politika' nın kapsamındadır.

Politikamız, Şirket'in sahibi olduğu ya da Şirket tarafından yönetilen, tüm kişisel verilerin işlenmesine yönelik faaliyetlerde uygulanmakta olup KVKK ve kişisel verilere ilişkin ilgili diğer mevzuat ve bu alandaki uluslararası standartlar gözetilerek ele alınmış ve hazırlanmıştır.

3. TANIM ve KISALTMALAR

Bu bölümde Politika'da geçen özel terim ve deyimler, kavramlar, kısaltmalar vb. kısaca açıklanır.

  • Checklife Sağlık Danışmanlık Bilişim Medikal Pazarlama A.Ş. gurubuna ait sağlık takip ve danışmanlık hizmetinin verdiği iştirakidir.
  • Açık Rıza: Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye ve özgür iradeye dayanan, tereddüte yer bırakmayacak açıklıkta, sadece o işlemle sınırlı olarak verilen onay.
  • Anonim Hale Getirme: Kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesidir.
  • Çalışan: Şirket Personeli.
  • Kişisel Veri Sahibi (İlgili Kişi): Kişisel verisi işlenen gerçek kişi.
  • Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.
  • Özel Nitelikli Kişisel Veri: Kişilerin, ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf yada sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkumiyeti, ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri.
  • Kişisel Verilerin İşlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, saklanması, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem.
  • Veri İşleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak veri sorumlusu adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi.
  • Veri Sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasında ve yönetilmesinden sorumlu gerçek veya tüzel kişi.
  • KVK Kurulu: Kişisel Verileri Koruma Kurulu.
  • KVK Kurumu: Kişisel Verileri Koruma Kurumu.
  • KVKK: 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu.
  • Politika: Checklife Sağlık Danışmanlık Bilişim Medikal Pazarlama A.Ş. Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası.

4. ROL VE SORUMLULUKLAR

4.1. Yönetim Kurulu

Yönetim Kurulu, Politika'ya, kural ve düzenlemelere uyulmaması durumunda bildirim, inceleme ve yaptırım mekanizmalarının belirlenmesi ve işletilmesinin üst gözetiminden sorumludur.

Politikanın oluşturulmasının, uygulanmasının ve gerektiğinde güncellenmesinin sağlanması konusunda yetkili onay mekanizmasıdır.

  • Görev alan çalışanlarla beraber dış hizmet alınan firmaların Politika'ya uyumu için gerekli tedbirlerin alınması,
  • Politikaya aykırı hususların incelenmesi amacıyla konuların incelenmesi ve bildirilmesinden sorumludur.

4.3. Bilgi Sistemleri Direktörlüğü

İşbu Politikanın hazırlanması, geliştirilmesi, yürütülmesi ve güncellenmesinden, Bilgi Sistemleri Direktörlüğü sorumludur. Bu Politika'yı gerektiğinde güncelliği ve geliştirme ihtiyaçları açısından değerlendirir. Hazırlanan dokümanın kurum portalında yayınlanması Bilgi Sistemleri Bölüm Yöneticisi'nin sorumluluğundadır.

5. HUKUKİ YÜKÜMLÜLÜKLER

KVKK uyarınca veri sorumlusu olarak kişisel verilerin korunması ve işlenmesi kapsamında hukuki yükümlülükler aşağıda sıralanmıştır:

5.1. Aydınlatma yükümlülüğümüz

Veri sorumlusu olarak kişisel verileri toplarken;

  • Kişisel verilerinizin hangi amaçla işleneceği,
  • Kimliğimiz, varsa temsilcimizin kimliğine ilişkin bilgiler,
  • İşlenen kişisel verilerinizin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği,
  • Verileri toplama yöntemimiz ve hukuki sebebi,
  • Kanundan doğan haklar,

hususlarında İlgili Kişi'yi aydınlatma yükümlülüğümüz bulunmaktadır.

Şirket olarak kamuoyuna açık olan işbu Politika'mızın açık, anlaşılır, kolay erişebilir olmasına özen göstermekteyiz.

5.2. Veri güvenliğini sağlama yükümlülüğümüz

Veri sorumlusu olarak uhdemizde bulunan kişisel verilerin güvenliğini sağlamak için mevzuatta öngörülen idari ve teknik tedbirleri almaktayız. Veri güvenliğine ilişkin yükümlülükler ve alınan tedbirler işbu Politika'nın 9. ve 10. bölümlerinde detaylandırılmaktadır.

6. KİŞİSEL VERİLERİN SINIFLANDIRILMASI

6.1. Kişisel veriler

Kişisel veriler; kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgilerdir.

Kişisel verilerin koruması sadece gerçek kişiler ile ilgili olup tüzel kişilere ait, içerisinde gerçek kişiye ilişkin bilgi içermeyen bilgiler kişisel veri koruması dışında bırakılmıştır. Bu nedenle işbu Politika tüzel kişilere ait verilere uygulanmaz.

6.2. Özel nitelikli kişisel veriler

Kişilerin, ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları ile kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf yada sendika üyelikleri, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkumiyeti, ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikli kişisel verilerdir.

7. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ

7.1. Kişisel verileri işleme ilkelerimiz

Kişisel verileri aşağıda yer alan ilkeler uyarınca işlemekteyiz.

7.1.1. Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işleme

Kişisel verileri dürüstlük kurallarına uygun, şeffaf ve aydınlatma yükümlülüğümüz çerçevesinde işlemekteyiz.

7.1.2. Kişisel verilerin doğru ve gerektiğinde güncel olmasını sağlama

İşlenen verilerin doğru ve güncel olmasını sağlamak için veri işleme prosedürlerimizde gerekli tedbirleri alırız. Kişisel Veri Sahibi'ne de verilerini güncellemesi ve var ise işlenen verilerindeki hataları düzeltmesi için bize başvurmasına olanak sunarız.

7.1.3. Belirli, açık ve meşru amaçlarla işleme

Şirket olarak kişisel verileri kapsamı ve içeriği açıkça belirlenmiş, mevzuat ve ticari hayatın olağan akışı çerçevesinde faaliyetlerimizi sürdürmek için belirlenen meşru amaçlarımız dahilinde işlemekteyiz.

7.1.4. Kişisel verilerin işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olması

Kişisel verileri açık ve kesin olarak belirlediğimiz amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak işlemekteyiz.

İlgili olmayan veya işlenmesine ihtiyaç duyulmayan kişisel verilerin işlenmesinden kaçınmaktayız. Bu nedenle, yasal gereklilik olmadığı sürece özel nitelikte kişisel verileri işlememekte veya işlememiz gerektiğinde konuya ilişkin açık rıza almaktayız.

7.1.5. Kanuni düzenlemeler tarafından öngörülen ve ticari meşru menfaatlerimiz süresince kişisel verilerin saklanması

Mevzuattaki bir çok düzenleme kişisel verilerin belirli bir süre saklanmasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle, işlediğimiz kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya kişisel verilerin işlenme amaçları için gerekli olan süre kadar saklamaktayız.

Mevzuatta öngörülen saklama süresinin sona ermesi veya işleme amacının ortadan kalması durumunda kişisel verileri silmekte, yok etmekte veya anonim hale getirmekteyiz. Saklama sürelerine ilişkin ilke ve prosedürlerimiz işbu Politika'nın 9.1. maddesinde detaylandırılmaktadır.

7.2. Kişisel verileri işleme amaçlarımız

Checklife Sağlık Danışmanlık Bilişim Medikal Pazarlama A.Ş.  olarak, kişisel verileri aşağıda sayılan amaçlar kapsamında işlemekteyiz:

  • Faaliyetlerimizi yürütmek,
  • Sözleşme kapsamında ve hizmet standartları çerçevesinde destek hizmeti sağlamak,
  • Üyelerimizin/ziyaretçilerimizin tercih ve ihtiyaçlarını tespit etmek ve verdiğimiz hizmetleri bu kapsamda şekillendirmek, güncellemek,
  • Yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı şekilde, hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirilmesini sağlamak,
  • Pazar araştırmaları ve istatistiksel çalışmalar yapabilmek,
  • Anket, yarışma, promosyon/ kanal geliştirme ve sponsorluklar,
  • İş başvurularını değerlendirmek,
  • Şirket ile iş ilişkisinde bulanan kişiler ile irtibat sağlamak,
  • Pazarlama,
  • Uyumluluk yönetimi,
  • Satıcı / tedarikçi yönetimi,
  • Yasal raporlama yapmak,
  • Faturalandırma,
  • Checklife Sağlık Danışmanlık Bilişim Medikal Pazarlama A.Ş.  özelinde bayilerle iletişimi sağlamak,
  • Checklife Sağlık Danışmanlık Bilişim Medikal Pazarlama A.Ş. Üyelik Sistemi' ni yürütmek,
  • Checklife.com.tr – sagliginikontrolet.com kapsamında çalışan adayları ve işverenler arasındaki iletişimi sağlamak,
  • Sosyal ağlar aracılığıyla üyelik süreçlerini yönetmek,
  • Çağrı merkezi süreçlerini yönetmek,
  • Kurumsal iletişimi sağlamak,
  • Checklife.com.tr – sagliginikontrolet.com özelinde çok kullanılan veya favori kampanyaları bireyselleştirmek ve ilgi alanlarına göre kampanya ve promosyon önerisi yapmak,
  • İlanları arama kriterlerine göre bireyselleştirmek ve ilan yönetimini sağlamak,
  • Elektronik posta ile bülten göndermek ya da bildirimler de bulunmaktır.

7.3. Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi

Özel nitelikli kişisel veriler kanunlarda öngörülen ve KVK Kurulu'nun öngördüğü idari ve teknik tedbirler alınarak ve açık rıza var ise, veya mevzuatın zorunlu kıldığı hallerde, tarafımızdan işlenir.

Sağlık ve cinsel hayata ilişkin özel nitelikli kişisel veriler, kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenebilmekte olduğundan, tarafımızdan çalışanlarımızın verisi dışında işlenmez. Çalışanlarımıza ait bu tür veriler ise kanunlarda öngörülen kişilerce işlenebilir.

7.4. Çerezler üzerinden toplanan kişisel verilerin işlenmesi

Çerezleri, internet sayfalarımız veya mobil uygulamalarımızın işleyiş biçimini ve kullanımını geliştirmeye yönelik olarak kullanmakta ve dijital platformlarımızda geçirdiğiniz vakti daha verimli ve keyifli hale getirmeye çalışmaktayız. Bunlara ek olarak, internet sitelerimiz ve mobil uygulamalarımızda yaptığınız tercihleri hatırlamaya yönelik bazı çerezlerden yararlanmakta ve bu sayede size geliştirilmiş ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sağlamaktayız.

Dijital platformlarımızda yer alan çerezler üzerinden kişisel verilerinizi toplayabilir, topladığımız verileri işleyebilir, aktarabilir ve saklayabiliriz.

7.5. İnsan kaynakları ve istihdam amaçlarıyla kişisel verilerin işlenmesi

Çalışan adayı olarak yapacağınız başvurular sürecinde bizlerle paylaştığınız özgeçmiş, diploma v.b. sair evrakta yer alan kişisel verilerinizi iş başvurusu değerlendirilmesi amacıyla işlemekte, saklamakta ve aktarmaktayız. Çalışan adayı olarak paylaştığınız kişisel verilerin işlenmesi ,aktarılması ve saklanması işbu Politika kapsamındadır.

Çalışan'a ait kişisel veriler; işbu Politika dışında Checklife Sağlık Danışmanlık Bilişim Medikal Pazarlama A.Ş.  İnsan Kaynakları Politikası çerçevesinde toplanmakta, işlenmekte ve saklanmaktadır.

7.6. Checklife.com.tr üyelik sistemi üzerinden sağlanan sair üyelikler kapsamında toplanan kişisel verilerin işlenmesi

Checklife.com.tr üyelik sistemi üzerinden platformlarına üye olmak için ziyaretçiler;

  • İsim- soy isim,
  • Elektronik posta adresi,

bilgilerini bizimle paylaşarak sistemde üyelik oluştururlar.

Checklife.com.tr üyelik sistemi üzerinden üyelik oluşturmayı tercih etmeyen ziyaretçilerimiz sayılanlarla sınırlı olmamak üzere Facebook, Google Plus gibi sosyal ağlar üzerinden de üyelik kayıtlarını oluşturabilirler. Üyelerimizin ve ziyaretçilerimizin bu sosyal ağlara ait kişisel verileri işleme ve gizlilik politikalarını incelemeleri tavsiye edilir.

Checklife.com.tr üyelik sistemi üzerinden üyelik oluşturulan dijital platformların üyelik sistemleri birbirine bağlı olup, bu portallerden herhangi birine tek seferlik üye girişi ile erişim mümkündür.

Ayrıca oluşturulan üyelikler kapsamında, üyeler isteğe bağlı olarak doğum tarihi, cinsiyet ve şehir bilgilerini üye olurken paylaşabilirler.

Bu platform kapsamında kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi işbu Politika'nın 9. maddesi kapsamındadır.

7.8. Checklife.com.tr üyelik sistemi sisteminin kullanılmadığı platformlar üzerinden sağlanan sair üyelikler kapsamında toplanan kişisel verilerin işlenmesi

Checklife.com.tr ve sagliginikontrol.com üyelik sistemi kendi içerisindeki üyelik sistemi ile sağlanır.

Checklife.com.tr ve sagliginikontrol.com ziyaretçilerimiz sayılanlarla sınırlı olmamak üzere Facebook, Google Plus gibi sosyal ağlar üzerinden de üyelik kayıtlarını oluşturabilirler. Üyelerimizin ve ziyaretçilerimizin bu sosyal ağlara ait kişisel verileri işleme ve gizlilik politikalarını incelemeleri tavsiye edilir. Söz konusu platformların üyelik sistemleri birbirlerine bağlı değildir.

Ayrıca oluşturulan üyelikler kapsamında, üyeler isteğe bağlı olarak doğum tarihi, cinsiyet ve şehir bilgilerini üye olurken paylaşabilirler.

Bu platform kapsamında kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi işbu Politika' nın 9. maddesi kapsamındadır.

7.9. Checklife Sağlık Danışmanlık Bilişim Medikal Pazarlama A.Ş. kapsamında toplanan kişisel verilerin işlenmesi

Sagliginikontrolet.com Checklife ait içerik sağlayan bir platformdur.

Sagliginikontrolet.com sunduğumuz hizmetler kapsamında ziyaretçilerimiz, işbu Politika' nın 7.6. maddesi uyarınca üye olarak; isim ve soy isim bilgileri veya bir rumuz seçme suretiyle içeriklere ilişkin yorum paylaşabilmektedirler. Yapılan yorumlar kapsamında üyelerimiz/ziyaretçilerimiz tarafından paylaşılan bilgiler, kendi inisiyatiflerinde olup paylaşılan bilgilerin işbu Politika'nın 6.2. maddesi kapsamında özel nitelikli kişisel veri içermesi hali de dahil olmak üzere tüm kişisel verilerin üye/ ziyaretçi tarafından alenileştirilmiş olduğu kabul edilir. Söz konusu içerikler işbu Politika'nın 7.2. maddesinde yer alan işleme amaçlarımız kapsamında üyenin/ ziyaretçinin açık rızası olmadan işlenebilir.

Sagliginikontrolet.com ziyaretçi veya üyelerimizin görüntülemek istedikleri içerikler kapsamında Checklife.com.tr ait internet sitelerine link verilebilir.

Bu platform kapsamında kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi işbu Politika'nın 9. maddesi kapsamındadır.

7.10. Checklife Sağlık kapsamında toplanan kişisel verilerin işlenmesi

Checklife Sağlık kapsamında;

  • Uzmanına Sor,
  • Aile hastalık öyküsü
  • Kişi Hastalık öyküsü
  • Sağlık analiz anketi
  • Yaşadıkları ve çalıştıkları ortamlara ilişkin bilgiler.

 

Sorulan soruların içeriğinde üyelerimiz/ ziyaretçilerimiz tarafından paylaşılan bilgiler kendi inisiyatiflerinde olup; paylaşılan bilgilerin işbu Politika'nın 6.2. maddesi kapsamında özel nitelikli kişisel veri içermesi hali de dahil olmak üzere tüm kişisel verilerin üye/ ziyaretçi tarafından alenileştirilmiş olduğu kabul edilir. Söz konusu içerikler işbu Politika'nın 7.2. maddesinde yer alan işleme amaçlarımız kapsamında üyenin/ ziyaretçinin açık rızası olmadan işlenebilir.

Bu platform kapsamında kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi işbu Politika'nın 9. maddesi kapsamındadır.

7.10.1. “Uzmanına Sor” kapsamında toplanan kişisel verilerin işlenmesi

Uzmanına Sor, bebek, çocuk, ergenlik başlıkları altında; sağlık, psikoloji, cinsellik, eğitim ve hukuki meseleler hakkında, üyelerimizin/ ziyaretçilerimizin ilgi alanlarında uzmanlara, Checklife sağlık' ye üye olmak suretiyle, sorular yönelttiği bir platformdur. Bununla beraber üyelerimiz/ ziyaretçilerimiz işbu Politika'nın 7.9.2. maddesinde detaylandırılan

Uzmanına Sor hizmetini kullanmak için Checklife.com.tr – sagliginikontrolet.com üzerinden üye girişi yapan kullanıcı ;

  • Sağlık bilgilerini,
  • Yaşam alanlarını,
  • Danışmanlık almak istediği sağlık sorusunu,

belirterek bizlerle paylaşmaktadır.

Sorulan soruların içeriğinde üye tarafından paylaşılan bilgiler kendi inisiyatiflerinde olup; paylaşılan işbu Politika'nın 6.2. maddesi kapsamında özel nitelikli kişisel veri içermesi hali de dahil olmak üzere tüm kişisel verilerin üye tarafından alenileştirilmiş olduğu kabul edilir. Söz konusu içerikler işbu Politika'nın 7.2. maddesinde yer alan işleme amaçlarımız kapsamında üyenin açık rızası olmadan işlenebilir.

7.10.2. “Aile hastalık öyküsü” kapsamında toplanan kişisel verilerin işlenmesi

Sizin İçin; beslenme, yemek tarifleri, sağlık, güzellik, cilt bakımı, dekorasyon, ev tasarımı, cinsellik ve çeşitli etkinlikler kapsamında üyelerimizin/ ziyaretçilerimizin, ilgi alanlarında bilgi ve tavsiyelere erişebileceği bir platformdur. Bu hizmet kapsamında üyelerin/ ziyaretçilerin online diyet profil analizini;

  • Ailesinde bulunan hastalık öykülerini,
  • Ameliyat veya kanser öykülerini
  • Boy,
  • Kilo,
  • Yaşam tarzı,
  • Cinsiyet,

bilgilerini paylaşarak yapmaları mümkündür.

Yapılan yorumlar kapsamında üyelerimiz/ziyaretçilerimiz tarafından paylaşılan bilgiler kendi inisiyatiflerinde olup; paylaşılan işbu Politika'nın 6.2. maddesi kapsamında özel nitelikli kişisel veri içermesi hali de dahil olmak üzere tüm kişisel verilerin üyelerimiz/ziyaretçilerimiz tarafından alenileştirilmiş olduğu kabul edilir. Söz konusu içerikler işbu Politika'nın 7.2. maddesinde yer alan işleme amaçlarımız kapsamında üyelerimizin/ziyaretçilerimizin açık rızası olmadan işlenebilir.

7.10.3. “Kişi Hastalık Öyküsü” kapsamında toplanan kişisel verilerin işlenmesi

Yapılacak olan analizlerin daha sağlıklı ortaya çıkarılması amacı ile kişiye ait hastalık öykülerini paylaşmaları ile mümkün olmaktadır. Bu kapsamda aşağıda yazılı verileri paylaşmak zorundadırlar.

  • Geçirdiği hastalıklar,
  • Ameliyat öyküleri,
  • Yaşam tarzları,
  • Beslenme tarzları,
  • Cinsiyet,
  • Yaş,

 

7.10.3.1. “Sağlık analizi anketi” kapsamında toplanan kişisel verilerin işlenmesi

Sağlık analizi anketinde kişiye özel analiz hazırlanması amacıyla sorular sorularak verdikleri cevaplara istinaden modellenen sağlık analiz gruplarında kullanılmaktadır. Kişiler bu sorulara cevap ermekte veya vermemekte özgür olduğu gibi istenmediği takdirde anket uygulanmaz. Anket uygulaması kişilerin rızası alınarak yapılmaktadır.

Yapılan yorumlar kapsamında üyelerimiz tarafından paylaşılan bilgiler kendi inisiyatiflerinde olup; paylaşılan bilgilerin işbu Politika'nın 6.2. maddesi kapsamında özel nitelikli kişisel veri içermesi hali de dahil olmak üzere tüm kişisel verilerin üyelerimiz tarafından alenileştirilmiş olduğu kabul edilir. Söz konusu içerikler işbu Politika'nın 7.2. maddesinde yer alan işleme amaçlarımız kapsamında üyelerimizin açık rızası olmadan işlenebilir.

7.11. “Yaşadıkları ve çalıştıkları ortamlara ilişkin sorular” kapsamında toplanan kişisel verilerin işlenmesi

Sağlık analiz grubunun etkili oluşturulması için alınan verilerdir. Sağlıklı bir Analiz grubu yaptırmak isteyenler bu bilgileri paylaşmak zorundadırlar.

Yapılan yorumlar kapsamında kullanıcılarımız/ ziyaretçilerimiz tarafından paylaşılan bilgiler kullanıcılarımızın/ziyaretçilerimizin kendi inisiyatiflerinde olup; paylaşılan bilgilerin işbu Politika'nın 6.2. maddesi kapsamında özel nitelikli kişisel veri içermesi hali de dahil olmak üzere tüm kişisel verilerin kullanıcı tarafından alenileştirilmiş olduğu kabul edilir. Söz konusu içerikler işbu Politika'nın 7.2. maddesinde yer alan işleme amaçlarımız kapsamında kullanıcının/ ziyaretçinin açık rızası olmadan işlenebilir.

Bu platform kapsamında kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi işbu Politika'nın 9. maddesi kapsamındadır.

7.19. Mobil uygulamalar kapsamında toplanan kişisel verilerin işlenmesi

Checklife Sağlık Danışmanlık Grubu içerisinde yer alan platformlarda;

  • Demografik, uygulama gezinti verileri: Üyelerin/ziyaretçilerin ilgi alanlarını tanımlayarak toplanan verilerin iş geliştirme, pazarlama, iletişim gibi operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi ve geliştirilmesi, kullanıcı deneyiminin arttırılması, uygulamanın faaliyetleri doğrultusunda bölge bazlı emlak endeks çalışmalarının yapılması, üyelere/ziyaretçilere yönelik istatistiksel bilgilerin görüntülenmesi amacıyla toplanan veriler,
  • Konum verileri: Üyelerin/ziyaretçilerin hassas veya yaklaşık konumlarıyla ilgili veriler (Üye/kullanıcı özelinde konum bazlı tanıtım, reklam, bilgilendirme veya konuma göre uygun ilan sunulması amacıyla işlenir. Konum verileri, kullanıcıların izin vermesi halinde işlenir.),
  • Cihaz kimlik verileri: Kullanılan akıllı telefon, tablet gibi cihazların tanımlanması amacıyla her cihaz için belirlenen özgün kimlik numarasına ait veriler,
  • Kablosuz ağ bağlantı bilgileri: Cihazın herhangi bir internet ağına bağlanmak için kullandığı ve/veya kullanmış olduğu; bağlantıya ait süre, konum, süreklilik, içerik indirme veya yüklemeye ilişkin veriler,

mobil uygulamaların kullanılabilmesi için zorunlu olarak toplanmakta ve işlenmektedir. Üyelerin/ziyaretçilerin yukarıda yer alan verilere erişime izin vermemeleri halinde, mobil uygulamalar indirilemez. Mobil uygulamalar üzerinden üyelik girişleri kapsamında kişisel verilerin toplanması ve işlenmesi, işbu Politika' da yer alan ve platformlar özelinde belirtilen ilgili hükümlere tabidir.

7.20. Kişisel verilerin işlenmesinde açık rızanın aranmadığı istisnai haller

Aşağıda sayılan ve kanundan doğan istisnai hallerde açık rıza alınmadan kişisel verileri işleyebiliriz:

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi;
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması;
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması;
  • Temel hak ve özgürlüklere zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusu olarak meşru menfaatlerimiz için verilerinizi işlememizin zorunlu olması.

Özel nitelikli kişisel verilerin İlgili Kişi'nin açık rızası olmadan işlenebileceği istisnai durumlar işbu Politika'nın 7.3 maddesinde belirtilmiştir.

8. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

8.1. Kişisel verilerin yurt içine aktarımı

Şirket olarak, kişisel verilerin aktarılması konusunda KVKK'da öngörülen ve KVK Kurulu tarafından alınan karar ve düzenlemelere uygun bir şekilde hareket etmekteyiz.

Mevzuatta yer alan istisnai haller saklı kalmak kaydıyla, kişisel veriler ve özel nitelikli veriler İlgili Kişi'nin açık rızası olmadan başka gerçek kişilere veya tüzel kişilere tarafımızdan aktarılmaz.

KVKK ve sair mevzuatın öngördüğü istisnai hallerde İlgili Kişi'nin açık rızası olmadan da veriler mevzuatta öngörülen şekilde ve sınırlarla bağlı olarak yetkili kılınan idari veya adli kurum veya kuruluşa aktarılabilir.

Ayrıca, mevzuatın öngördüğü istisnai haller ile;

  • Politika'nın 7.20. maddesinde açıklanan hallerde,
  • Özel nitelikli kişisel veriler hususunda Politika'nın 7.3. maddesinde sayılan hallerde,
  • KVK Kurul'unun ve ilgili mevzuatın öngördüğü tedbirlerin alınması ile birlikte İlgili Kişi'nin sağlığına ve cinsel hayatına ilişkin özel nitelikli kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlara,

açık rıza aranmadan aktarılabilir.

8.2. Kişisel verilerin yurt dışına aktarımı

Kişisel verileri kural olarak İlgili Kişi'nin açık rızası olmadan yurt dışına aktarılmaz. Ancak işbu Politika'nın 7.3. ve 7.20. maddelerinde yer alan istisnai hallerinin birinin var olduğu durumlarda yurt dışında bulunan üçüncü kişilerin ancak:

  • KVK Kurulu'nun ilan ettiği yeterli korumanın olduğu ülkelerde bulunması;
  • Yeterli korumanın olmadığı ülkelerde yer alması halinde Türkiye'de ve söz konusu yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt etmeleri ve KVK Kurulu'nun iznin bulunması;

hallerinde açık rıza olmadan kişisel veriler yurt dışında aktarılabilir.

8.2.1. Hizmetlerimizin sağlanması ve pazarlama faaliyetleri amaçlarıyla kişisel verilerin yurt dışına aktarılması

İnternet sitesinin ve dijital platformlarının geliştirilmesi, anket yapmak, ziyaretçi ve üyelerin tercihlerine göre ürün ve hizmet çeşitliliğinin arttırılması, kullanıcı deneyimini ölçümlemek gibi amaçlar ile yurt dışında yer alan hizmet sağlayıcılar ile çalışmaktayız. Kişisel verilerin işlenmesi ve korunması hususunda işbirliği yaptığı hizmet sağlayıcıların ilgili politikalarının incelenmesi tavsiye edilir.

8.3. Kişisel verilerin aktarıldığı kurum ve kuruluşlar

Kişisel veriler;

  • Tedarikçilerimize,
  • İş ortaklarımız ve iş bağlantılarımıza,
  • Yapım şirketlerine,
  • Topluluk şirketlerine,
  • Hukuken yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına,
  • Hukuken yetkili özel hukuk kişilerine,
  • Hissedarlarımıza,

yukarıda açıklanan ilke ve kurallara göre aktarılabilir.

8.4. Kişisel verilerin hukuka uygun olarak aktarılmasına ilişkin aldığımız tedbirler

8.4.1. Teknik tedbirler

Kişisel verileri korumak için sayılanlarla sınırlı olmamak üzere;

  • Kişisel verilerin mevzuata uygun olarak işlenmesi ve saklanması için şirket içi teknik organizasyonu yapmakta,